Tango festival u Bosanskoj dolini piramida

Visoko i Bosanska dolina piramida u proteklih nekoliko dana bili su domaćini jednog interesantnog događaja. Naime, u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, ali i na nekoliko lokacija u gradu je održan „Sarajevo tango festival“.

– Prošle godine ovdje smo radili jedno manje dešavanje, plesno veče i došli na ideju da ovog ljeta napravimo svojevrsni festival. Dogovorili smo se sa Fondacijom i dr. Osmanagićem i ove godine uspješno realizirali tu ideju. Jako smo zadovoljni, stigli su nam gosti iz 15 zemalja, a preko 150 učesnika je imalo prilike da učestvuje u radionicama, treninzima, a imali smo i plesne večeri. – kazao nam je organizator Vedran Marčeta iz Plesnog kluba „Aster“.

Prvi festival je opravdao očekivanja organizatora, gosti su pored plesnih sadržaja imali priliku obići piramide i tunele, te osjetiti fantastičnu energiju, ali i spoj prirodnog ambijenta i tanga.

– Svi učesnici jedva čekaju narednu godinu, a mi planiramo od ovoga napraviti tradicionalni događaj koji će iz godine u godinu sve više rasti. Sve u svemu imali smo prelijep ambijent, super programe, jer smo pored tanga uživali i u vježbama joge i meditacije, ali i obilasku zanimljivih lokacija u Bosanskoj dolini piramida, a gosti su prezadovoljni. – istaknuo je Marčeta.

FB Bosanska piramida Sunca