NaslovnicaSportNogometTalentovani V...

Talentovani Visočani Harun Agić i Malik Kalem u omladinskoj akademiji FK Sarajevo

Harun Agić je rođen 07. 10. 1998 godine, a prve nogometne korake napravio je u omladinskim selekcijama NK Bosna, pod stručnim nadzorom Mensura Džavitija, koji je umnogome uticao na Harunov razvoj, na što je Harun ponosan i vrlo rado priča o svom prvom treneru.

Nakon zapaženih nastupa u kadetskoj selekciji NK Bosna Visoko gospodin Almir Hurtić, šef akademije FK Sarajevo, ga poziva u Akademiju FK Sarajevo, gdje Harun ostvaruje svoje dječačke snove. Kako nam je rekao Harun, u FK Sarajevo je dobio sve što jedan mladi fudbaler može poželjeti, od turnira koje je igrao u Češkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Italiji, pa do toga da su mu školarina, spavanje, hrana i stipendija obezbjeđeni od strane FK Sarajevo, što je velika stvar ne samo za bh. uslove, nego i za uslove mnogo naprednijih država od naše.

Kruna dobrog i kvalitetnog rada je stigla kada je Harun postigao gol protiv slavnog PSV-a i baš taj gol je proglašen za najbolji gol akademije za 2014. godinu. Harun trenutno nastupa za kadetsku selekciju akademije FK Sarajevo, gdje bilježi dobre rezultate i igre, a njegova ekipa je prva na tabeli. Posebnu zahvalnost uputio je svojim roditeljima, prijateljicama i prijateljima, te kako nam je rekao na kraju razgovora deviza “rad, red i disciplina” uvijek se isplati, pa poziva svu drugu djecu da započnu svoj nogometni put u omladinskom pogonu NK Bosna Visoko. Naravno ne bez razloga, jer omladinski pogon NK Bosna Visoko je jedan od najkvalitetnijih u regionu i tu njihove dobre igre neće ostati neprimjećene. Harun igra na poziciji lijevo krilo ili prednji vezni i ima nevjerovatnu snagu i osječaj za gol.

Malik Kalem je rođen 11.5.2000. godine, a nogomet je počeo trenirati u NK Bosna Visoko sa 8 godina, pod trenerskom palicom Avde Kurdije, kojem je neizmjerno zahvalan na svemu što ga je naučio. Malika je imao potpuno isti sportski put, kao i njegov stariji kolega Harun. Njegove nogometne vještine nisu prošle nezapaženo kod šefa akademije FK Sarajevo, gospodina Hurtića, koji ga je i pozvao u akademiju FK Sarajevo.

Nakon nekoliko brilijantnih igara na turnirima u Hrvatskoj i Srbiji, kao i u prvenstvenim utakmicama, prekomandovan je u kadetsku selekciju akademije FK Sarajevo, iako ima pravo nastupa za pionirske selekcije. Malik, kao i Harun, je trenutno sa mjestom prebivališta u Sarajevu, gdje ima plačeno školovanje, spavanje, hranu i stipendiju. Malika krasi dobra pas igra, snaga i odlična realizacija pri postizanju golova, a pozicija koju on igra jeste pozicija desnog krila.

Malik je putem našeg portala pozdravio svoje prijatelje i prijateljice u Visokom, a posebnu zahvalnost je uputio svojim roditeljima koji su uvjek uz njega.

Na kraju ovih razgovora sa mladim Visočanima koji nastupaju za akademiju FK Sarajevo, razgovarali smo i sa šefom te akademije, koji nam je rekao da će u narednom periodu u Visokom biti ponovno selektiranje igrača, koji će nadamo se krenuti putem Haruna i Malika, koji ne da su samo dobri nogometaši, nego i dobri momci na koje smo mi iz NK Bosna Visoko ponosni, kao i većina građana općine Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.