Tako je govorio Munib Alibegović

Ne nasjedajte na SDA “Muslimansku” priču

1202

Munib Alibegović je bio jedan od najstarijih članova OO SDA Visoko dok ga “reformatori”, redizajnirane SDA nisu isključili iz stranke pred Lokalne izbore 2012.godine. Dva puta je kao kandidat SDA dobio povjerenja građana i bio načelnik općine (2004 i 2008). Kada su ga isključili iz stranke izašao je na izbore u borbi za treći mandat kao nezavisni kandidat, oformio je listu za Visoko i nije uspio, a lista mu je dobila jedno vijećničko mjesto. Kasnije ga je i taj jedan vijećnik izdao pa prešao u SDA odakle su ga naknadno isključili.

Rezigniran i iz stranke istjeran tada zajedno sa smjenjenim predsjednikom Ahmetom Kurspahićem i njegovim istomišljenicima Munib Alibegović je napisao jedno interesantno otvoreno pismo kojim se obratio svim građanima, a posebno simpatizerima SDA. To pismo danas je, čini se, aktuelnije nego onda kada je pisano i stoga ga prenosimo tri godine kasnije u cjelosti:

Uz Vašu podršku mogu se suprotstaviti sadašnjem lobiju u visočkom SDA koji predvodi Halim Zukić. Još jednom Vas pozivam da ne nasjedate na „muslimansku priču“ da je neko više a neko manje Musliman. Koliko je ko Musliman samo zna dragi Allah dž.š.

Obraćam se svim građanima a posebno članovima i simpatizerima SDA da ne glasaju za Amru Babić jer je na mjesto Ministra poslije prošlih izbora došla tako što je sa predsjednikom SDA Zeničko-dobojskog kantona Mirsadom Zaimovićem otela poziciju ministra Ahmetu Kurspahiću iako su Amra Babić i Mirsad Zaimović bili jedno protiv drugog na tadašnjim izborima.

Zbog neslaganja Ahmeta Kurspahića, tadašnjeg predsjednika SDA, sa imenovanjem Amre Babić na poziciju ministra, uvođenjem Povjereništva Ahmet Kurspahić je smijenjen sa mjesta predsjednika SDA u Visokom a skupa sa njim su smijenjeni članovi Izvršnog odbora SDA: Općinski načelnik Munib Alibegović, Amra Hrnjić – predsjednica Asocijacije žena SDA, Mehemed Zukić – vijećnik, Nusret Uzunalić, Sabrija Genjac, Suad Agić, Emir Fejzović, Samija Burić-predsjednica Asocijacije “Fatma”, Nijaz Šahinović – dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko, Ferid Provalić – vijećnik, Emir Uzunalić – vijećnik, Mehmed Smajlović – vijećnik i sedamnaest predsjednika mjesnih odbora od ukupno dvadesetpet.

Nije tačno da je SDA isključio Muniba Alibegovića zato što nije valjao nego zato što nije htio da dolazi na sjednice Povjereništva kojim je upravljao sadašnji predsjednik SDA u Visokom Halim Zukić.

Zato pozivam članove i simpatizere SDA da mi daju podršku i glasaju za mene na ovim izborima jer se samo ja sa ovim smijenjenim ljudima uz Vašu podršku mogu suprotstaviti sadašnjem lobiju u visočkom SDA koji predvodi Halim Zukić.

Zavaravaju Vas da to mogu uraditi kandidati sa liste kao što su Tajib Mihaljević, Zijada Smailagić, Mirza Ganić i ostali. Još jednom Vas pozivam da ne nasjedate na „muslimansku priču“ da je neko više a neko manje Musliman. Koliko je ko Musliman samo zna dragi Allah dž.š.

Smatram da sam posao Načelnika uradio časno, pravedno i pošteno a što se tiče pojedinačnih istupa kandidata SDA oni su samo u funkciji propagande i obmane glasača. Neka kažu na koji način su oni dobili poslove i imenovani na određene pozicije i stekli bogatstvo!

(Foto By Almin Tabak)

Komentari

komentara