Tajnim glasanjem 24 prisutna vijećnika Nevzeta Begić (SBB) izabrana za novu dopredsjedavajuću GV Visoko

Na 25. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko vijećnici su tajnim glasanjem izabrali novu dopredsjedavajuću Gradskog vijeća Visoko Nevzetu Begić (SBB). Protukandidat je bio Admir Babić iz SDP-a. Predsjednik Komisije Almir Ljeskovica (SDA) konstatovao je da je omjerom 18:6 nova zamjenica predsjedavajućeg Nikole Pekića (NES) postala Nevzeta Begić (SBB).

Potreba za ovim izborom javila se nakon što je dosadašnji dopredsjedavajući Vahid Ramić (SBB) prihvatio mandat u Skupštini ZDK tako da je ova pozicija ostala upražnjena.

Prethodno je Komisija za izbor i imenovanja koja je zasjedala 17.02.2023.godine sačinila Službenu zabilješku. Tada su predstavnici političkih subjekata SDA, NES, SBB i nezavisni kandidat Suad Agić predložili Nevzetu Begić, vijećnicu SBB-a, kao kandidata za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko. Predstavnik SDP-a predložio je Admira Babića, vijećnika SDP-a.
Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.