Tajna uspjeha je rad kad drugi odmaraju: Održana skupština privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj

1122

Danas je održana redovna godišnja Skupština Udruženja/Udruge privrednika “Biznis Centar” Jelah – Tešanj, a za sat vremena iscrpljeno je 11 tačaka dnevnog reda.

Jednoglasno je izvršen izbor radnih tijela, te usvojen zapisnik sa prethodne 10 skupštine, prenosi ZOS radio. Usvojen je i izvještaj o radu iz 2014. godine i usvojen plan rada za 2015. godinu, kao i finansijski izvještaj za proteklu godinu.

Kooptirani su i novi članovi Upravnog Odbora, Nadzornog Odbora i Suda Časti. Usvojen je i prijedlog “Kodeksa Ponašanja” članova Udruženja, kao i prijedlog “Pravilnika o radu udruženja”.

Dodijeljene su i zahvalnice licima i privrednim subjektima koji su iskazali nesebičnu pomoć poplavljenim područjima.

Na kraju su se, izuzetno emotivno, ali i učinkovito, stručno, prisutnima obratili načelnik općine Tešanj Suad Huskić, predsjedavajući OV Senad Subašić, advokat Selim Brkić, a posebno je impresivan govor imao Izudin Ahmetlić, ustvrdivši da su u privredi postigli mnogo u odnosu na druge, te da će naredne generacije učiniti još više ako zadrže orijentaciju školovanja menadžmenta i davanja prilike mladima za nova dokazivanja.

Komentari

komentara