TA ĆE ON?: Tarik Halilović: Bit ću Vaš čovjek u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona!

KO JE TARIK HALILOVIĆ?

“Najmlađi sam Gradski vijećnik u Bosni i Hercegovini i najaktivniji u Gradskom vijeću Grada Visoko, ali to nije dovoljno. Ne može biti dovoljno za kanton čiji autoputevi imaju rok trajanja, za grad u kojem je rasvjeta luksuz, gdje se glasovi kupuju najprimitivnijim obećanjima.

Moramo vratiti dostojanstvo ljudima, politikama, zakonima i institucijama.”

KAKO SAM JA UŠAO U POLITIKU?

“Nakon što je pandemija počela jenjavati, u žaru za promjenom, zajedno sa svojim prijateljima upuštam se u političku borbu te na Lokalnim izborima 2020. godine osvajam mandat u Gradskom vijeću grada Visokog kao ubjedljivo najmlađi nosilac liste u BiH, a onda postajem i najmlađi gradski vijećnik u FBiH ispred Platforme za progres, svoje političke organizacije.”

“MA NE MOŽE TARIK SAM NIŠTA?!”

Kao najmlađi gradski vijećnik, ujedno sam sve do sada i najaktivniji u Gradskom vijeću sa ubjedljivo najvećim brojem vijećničkih pitanja, inicijativa i diskusija – čak duplo i troduplo više od pojedinih stranaka i svih njihovih predstavnika u najvažnijem tijelu za zastupanje građana Visokog.

Sve ovo dovelo je do velike podrške građana koju naša visočka priča trenutno uživa. Platforma za progres Visoko ostvarila je ogroman rast te broji veliki broj mladih ljudi, ali i onih iskusnih koji svakodnevno doprinose razvoju naše priče i ideje koju širimo svakim sokakom i mahalom našeg grada.

MA JA, NJIMA POLITIČARIMA JE PRELAGANO, NIŠTA NE RADE, OVAJ MLADI HOĆE DA SE UHLJEBI?!

Ovaj put nije lagan, ali je onaj kojim želim da koračam zajedno sa svima vama. Sa svim dobrim ljudima koji žele da priču koju gradimo u Visokom prenesemo i na kantonalni nivo gdje se donose najvažnije odluke za živote svih nas. Obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, infrastruktura – sve to su neizostavni segmenti naše svakodnevice o kojima Kanton treba da vodi brigu, a ne vodi. I zato ću dati sve od sebe da budem Vaš čovjek u Skupštini!

Dosta priče. Idemo raditi!

Press Tarik Halilović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.