Svjetlo koje sija – aktivnosti Asocijacije FATMA i AŽ SDA Visoko

Svjetlo koje sija – aktivnosti Asocijacije FATMA i Asocijacije žena SDA Visoko

 

Vrijedne žene Asocijacije FATMA i Asocijacije žena SDA Visoko su u mjesecu ramazanu u ugodnoj atmosferi i uz bogatu trpezu koju su zajedno pripremale, provele lijepe iftarske trenutke. Prisutvovale su i raznim iftarima u Zenici, Vogošći i Sarajevu, te tako razvijale i unapređivale razna prijateljstva. Organizovale su predavanje profesorice Emsudine Aždahić koja je na veoma suptilan način podsjetila žene na vrijednost angažmana žene za dobrobit porodice i društvene zajednice, sa posebnim osvrtom na nijet kao preduslov za postizanje ”konačnog cilja”

 

Realizovale su tradicionalnu posjetu svim majkama i očevima šehida na području naše općine, te na taj način se zahvalile onima koji su rodili najbolje sinove Bosne.

 

U ovom lijepom i humanom gestu ukupno je posjećeno 117 majki i 10 očeva.

 

Također, tokom ramazana proučena je i hatma koja će biti 16.06.2018. godine poklonjena pred duše svih šehida općine Visoko.

 

Ovu priliku koristimo da pozovemo sve one koji žele da se s nama druže i prisustvuju dovi, a poslije i bajramskom druženju da nas posjete u prostorijama SDA Visoko 16.06.2018. godine počeviši od 19:00 sati.

 

Budite i Vi dio jedinstva, podržite humane i društvene projekte, družite se s nama!