Lokalne Teme'Svijetla budućnost grada': Visoko prvo u FBiH po broju učenika na 1.000...

‘Svijetla budućnost grada’: Visoko prvo u FBiH po broju učenika na 1.000 stanovnika u osnovnom obrazovanju

Prema podacima koji se odnose na kategoriju ‘Broj učenika u osnovnom obrazovanju na 1.000 stanovnika’ Federalnog zavoda za programiranje razvoja najveći broj učenika u školskoj 2021./2022. godini, u osnovnom obrazovanju zabilježen je u Gradu Visoko, odnosno 102,7 učenika na 1.000 stanovnika, a najmanji broj u općini Ravno 4,4 učenika na 1.000 stanovnika.

Prema ovim zvaničnim podacima do kojih je došao naš portal, Grad Visoko je prva jedinica lokalne samouprave (JLS) u FBiH.

U grupi JLS koja ima najmanji broj učenika na 1.000 stanovnika su dvije JLS Posavskog kantona.

Ispodprosječan broj učenika na 1.000 stanovnika imaju tri od šest JLS Kantona 10.

Od ukupnog broja JLS, 30 JLS pripada grupi sa prosječnim brojem učenika. Na nivou prosjeka su po pet JLS iz Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, dok je šest JLS iz Srednjobosanskog kantona.

Iznad prosjeka učenika ima 20 JLS, najviše iz Tuzlanskog kantona, šest JLS.

Četiri JLS, po dvije JLS iz Kantona Sarajevo i dvije iz Zeničko-dobojskog kantona, pripadaju grupi od preko 100 učenika (grupa sa najvećim brojem učenika) na 1.000 stanovnika.

Naim. K. / Visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE