ZDKSportSvi u Kakanj 5. avgusta: Najbrži atletičar svijeta se vraća kući

Svi u Kakanj 5. avgusta: Najbrži atletičar svijeta se vraća kući

Kakanj za srijedu priprema veliki doček za najbržeg atletičara svijeta na 800 metara Amela Tuku, kada će se u 21:30 sati na glavnoj gradskoj ulici okupiti hiljade ljudi, javlja bh. novinska agencija Patria.

Osim Kakanjaca, na glavnu gradsku ulicu u rodnom gradu atletičara doći će i stotine ljudi iz drugih dijelova BiH.

Tuka je trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara. U samo četiri dana osvojio je dva zlata na tamičenjima u Monaku i Švicarskoj. Na prestižnoj Dijamantskoj ligi koju je trčao 17. jula vremenom od 1:42.51 na 800 metara očarao je sve ljubitelje atletike, ostvario je 10. rezultat svih vremena u svijetu atletike, oborio lični rekord, kao i rekord Bosne i Hercegovine.

Od 22. do 30. avgusta čeka ga Svjetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Pekingu.

Spektakularan doček Tuke u centru Kaknja organizira Općina Kakanj, piše NAP.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE