Svi na stadion Luke: NK Bosna – FK Baton, ulaz slobodan

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva Druge lige Centar igra se u subotu (20.11.2021.godine) sa početkom u 13.30 sati.

Ovih dana bilo je “vruće” na stadionu Luke uoči posljednje utakmice prvog dijela prvenstva gdje Bosna zajedno sa Stupčanicom pretenduje na prvo mjesto. Atmosfera u svlačionici bila je malo poljuljana i nije sve baš štimalo sa sponzorima i obećanim novcem pa je bilo problema oko eventualne isplate plate igračima, a što su članovi Upravnog odbora riješili tako što su ne čekajući da sponzori izvrše obećane obaveze svojim sredstvima prikupili novac za isplatu igrača.

Samim tim nogometaši Bosne dočekuju ekipu FK Baton u dobrom raspoloženju predvođena petim najboljim strijelcem lige Belminom Vilom koji je postigao devet golova.Ekipa Batona se u svojoj premijernoj sezoni Druge lige Centar pokazala izrazito borebenom ekipom, te je upisala nekoliko zapaženih rezultata, i nalazi se na jedanaestom mjestu sa 18 osvojenih bodova nakon 14 odigranih kola.

Nakon velike borbe u jesenjem dijelu prvenstva, mnogo golova, odličnih utakmica, naša ekipa će prezimiti na drugom mjestu i sa jasnim ciljem za proljetni dio prvenstva, a to je preuzimanje prvog mjesta i povratak u društvo prvoligaša!

Ovim putem, pozivamo naše navijače da u što većem broju u subotu dođu i pozdrave naše momke i stručni stab u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, te pruže jednu jaku podršku za nastavka i ono što nas očekuje u narednoj polusezoni.

Iz UO NK Bosna odlučili su da ulaz na ovu utakmicu bude slobodan.

visoko.co.ba