Lokalne TemeSvečanost za kraj jedne od najuspješnijih godina za TKD "Bosna Rudar"

Svečanost za kraj jedne od najuspješnijih godina za TKD “Bosna Rudar”

Svečano je u četvrtak bilo u Sportskom centru Bosna, sjedištu Taekwondo kolektiva „Bosna Rudar“, gdje je upriličeno druženje za članove ovog kolektiva, ali i dodjela priznanja i nagrada za članove koji su nedavno „pokorili“ Balkan i u svoje Visoko i svoj klub se vratili s medaljama.

“Svake godine pravimo planove i određujemo ciljeve za godinu dana, i kako se bliži kraj godine gledamo jesmo li napravili pomak. Ove godine naši takmičari su imali izuzetne rezultate, kako najmlađi, tako i juniori i seniori. Večeras smo se okupili kako bismo nagradili i promovisali naše članove koji se nedavno ostvarili sjajne rezultate na evropskim takmičenjima i Balkanskom prvenstvu, i ove nagrade treba da im budu podstrek, motivacija za još bolji i jači rad, ali i uspomena na uspješni period u našem kolektivu i na 2023. godinu koja je za TKD „Bosna Rudar“ bila jedna od najuspješnijih od nastanka kluba. Okupili smo ovu sekciju iz razloga što nas, hvala Bogu, ima jako puno u sekcijama koje imamo, tako da smo htjeli okupiti sve članove koje imamo, ne bismo svi mogli stati ovdje. Sutra ćemo imati druženje za članove u Kaknju, a naredne sedmice i u Brezi”, kazao je prilikom obraćanja Edin Kajević, osnivač i direktor te trener u TKD „Bosna Rudar“.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu okupe članovi kluba iz Visokog, da se svi zajedno druže, počaste, razgovaraju o rezultatima i dostignućima, a za tri člana kluba su obezbijeđena i vrijedna priznanja. Ovoga puta poklone i nagrade su dobili Tajma Kajević, Amina Hrvat i Amer Gladović, članovi koji su se posebno istakli na posljednjih velikim takmičenjima.

Na kraju druženja, ispred Sportskog centra Bosna je upriličen i veliki vatromet u čast sjajnog Taekwondo kolektiva „Bosna Rudar“.

Visoko.co.ba/TKD “Bosna Rudar”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE