Svečanost u TKD ‘Bosna’: Fahrudin Adilović – evropski klupski prvak u taek won dou

Dana 24.11.2020. godine u sportskoj taekwondo sali Sportsko – rekreacionog centra Bosna u Visokom, održana je svečanost proslave i promocija historijskog rezultata za naš TKD Kolektiv Bosna, osvajanje zlatne medalje i Europskog klupskog šampiona u kategoriji – 57 kg na osmom Europskom klupskom prvenstvu održanog u Zagrebu, Republika Hrvatska.

Upriličeno je i rezanje svečane torte kao i uručenje pehara i nagrade ispred našeg TKD Kolektiva našem šampionu Fahrudinu, a koju je uručio naš glavni i odgovorni trener G- din Edin Kajević Kaja, majstor taek won doa 5. dan, a koji je tom prilikom rekao : Ovaj uspjeh Fahrudina Adilovića je historijski uspjeh za naš Taekwodno Kolektiv Bosna, a koji nas je podigao stepenicu više i usmjerio u klub odabranih i najboljih Taek won do klubova u Europi! Ako Bog da naš Fahrudin će svojim radom i treniranjem zaslužiti i dostići olimpijsku normu te nastupiti na olimpijskim igrama te nas obradovati kao što nas je i sad obradovao ovim vrhunskim rezultatom. Mi kao TKD Kolektiv Bosna sa svojim trenerskim osobljem ćemo mu pomoći na tom zvjezdanom sportskom putu. Posebno hvala kako roditeljima Fahrudina tako i roditeljima naših ostalih članova kao i našim prijateljima i svima onim koji podržavaju naš TKD Kolektiv.

Program obilježavanja i proslave je vodio poznati sportski novinar Rešad Mamela.

Proslavi i promociji rezultata su prisustvovali naši članovi, roditelji, prijatelji kao i sportski radnici i sportski novinari! Snimljeni su i interview i prilog o našem šampionu a kojeg je uradio istaknuti sportski novinar Muhamed Bikić!

Poslije promocije i proslave rezultata upriličen je i spektakularni vatromet, a sve u čast Europskog šampiona!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.