Lokalne TemeFOTO / Svečano otvoreni Dani kulture i sporta "Visočko ljeto 2022."

FOTO / Svečano otvoreni Dani kulture i sporta “Visočko ljeto 2022.”

Sjajnim nastupom Enesa Begovića na centralnoj pozornici na trgu ispred Gradske uprave, večeras je nakon dvije godine pauze, svečano otvorena manifestacija “Visočko ljeto 2022.”. Prije samog Enesovog nastupa publiku je pozdravio i manifestaciju otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

– Prije nekoliko dana Visoko je bilo centar svijeta i želimo da na tom mjestu i ostanemo. Želimo od našeg grada napraviti mjesto ugodnog življenja, vratiti kulturu u ovaj grad. Ono što večeras mogu da prvi put javno saopćim jeste da ćemo za desetak dana raspisati javni poziv za idejno rješenje projekta rekonstrukcije dvije glavne gradske ulice i na taj način polako Visokom vratiti zasluženi sjaj. – poručio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Manifestacija se nastavlja u narednim danima uz bogat program, kao i nastupe Zabranjenog Pušenja, Ede Maajke i Zostera.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE