SportSvečano otvorene III Europske igre Krakow Malopolska 2023.

Svečano otvorene III Europske igre Krakow Malopolska 2023.

Ceremonijom na stadionu Henryk Reyman u Krakovu svečano su otvorene treće Evropske igre “Krakow Malopolska 2023”.

Delegaciju Bosne i Hercegovine su predvodili nosioci zastave, taekwondoista sa najboljim rezultatom BiH na olimpijskim igrama, Nedžad Husić i mlada taekwondoistkinja Ada Avdagić.

Pred punim tribinama stadiona Henryk Reyman, gledaoci su imali priliku da vide ples, muziku i druge elemente kulturno umjetničkog programa koji je pokazao bogato kulturno naslijeđe Poljske.

Treće izdanje Evropskih igara okupilo je preko 7000 sportista iz 48 evropskih zemalja koji će se narednih 12 takmičarskih dana nadmetati u 29 disciplina. Igre se održavaju od 21. juna do 2. jula u Krakovu i Malopoljskoj regiji, te će biti važna stanica sportistima na putu do Olimpijskih igara u Parizu 2024. Od 19 olimpijskih sportova koji će biti na programu Evropskih igara, 11 sportova su direktne kvalifikacije za Olimpijske igre “Pariz 2024”. U sklopu Igara 12 sportova su ujedno i evropska prvenstva.

Boje Bosne i Hercegovine će na Igrama braniti ukupno 55 sportista iz 8 sportova: atletika, karate, taekwondo, boks, kanu sprint, kanu slalom, brdski biciklizam i streljaštvo.

Našim sportistima želimo mnogo sreće i uspjeha na Igrama!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE