Svečano otvoren novi most Monjare u naselju Liješeva

U prisustvu brojnih građana i zvanica u naselju Liješeva je svečano otvoren novoizgrađeni most Monjare, kojeg su otvorili gradonačelnica Amra Babić i mještani naselja Liješeva. Svečanoj ceremoniji otvorenja prisustvovao je veliki broj zvanica ali i mještana naselja Liješeva i okoline koji su brojnim poklonima i čestitkama izrazili veliku zahvalnost gradonačelnici, njenim saradnicima ali i izvođačima radova.

Podsjećamo, Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je započela realizaciju projekta Izgradnja mosta “Monjare” u naselju Liješeva. Uslijed obilnih padavina i povećanjem vodostaja potoka, konstrukcija mosta je pretrpila ozbiljna oštećenja što je predstavljalo opasnost za stanovništvo i motorna vozila. Projektnom dukumentacijom je predviđeno rušenje postojećeg mosta i izgradnja novog.

512

Postupkom javne nabavke kao najpovoljniji izvođač odabran je Konzorcij “Špic beton” d.o.o. Zenica i “Porobić” d.o.o. Zavidovići, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova vršila firma “BAUART” D.O.O. Visoko. Sredstva za realizaciju ovog projekta su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko za 2019. godinu, a ukupna vrijednsot radova iznosi 248.370,31 KM sa PDV-om.

Novi projektovani most je dužine 11 metara i širine 9 metara sa pješačkim stazama sa obje strane. Izgrađen je od armirano betonske konstrukcije oslonjene na šipove dubine 12 metara. U okviru ugovorenih radova izvršeno je i čišćenje i regulacija korita potoka nizvodno i uzvodno od mosta.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što je realizovan još jedan uspješan projekat, te se zahvalila Službi, izvođačima i radnicima koji su svojim radom doveli ovu investiciju do kraja, istakavši da je ovaj most primjer zajedništva, akcije i uspješne saradnje.

Izgradnjom mosta Monjare u naselju Liješeva zasigurno će se poboljšati sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Foto galerija FB:
Svečano otvoren novi most “Monjare” u naselju Liješeva

 Press Grada Visoko