Svečano otvoren 7. Festival turskog filma u Zenici

Prikazivanjem filma "Fetih 1453", najskupljim filmom turske kinematografije ikad

862

Sinoć je, 28.04., svečano otvoren 7. Festival turskog filma u Zenici, u Multipleks kinu “Ekran”, filmom “Fetih 1453”. Nekoliko stotina Zeničana, u prepunoj sali Multipleks kina “Ekran”, gledalo je odličan film, koji je najskuplji film turske kinematografije ikad napravljen.

Film “Fetih 1453” govori o sultanu Mehmedu Fatihu i osvajanju Kostantinopolja (Istanbula).

Na svečanom otvorenju 7. Festivala turskog filma u Zenici prisustvovao je veliki broj zvanica i zaljubljenika u tursku kinematografiju, koja iz godine u godinu bilježi sve više uspjeha na festivalima širom svijeta.
7. Festival turskog filma u Zenici svečano je otvorio ataše za kulturu i turizam Soner Šahin. Prije početka filma ataše, Soner Šahin, družio se sa djecom, koji su članovi FK ZSK iz Zenice i koji su tom prilikom dobili prigodne poklone.
Zahvaljujući saradnji Ureda za turizam i kulturu Turske ambasade, koji je organizator festivala, te Asocijaciji Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica i Multipleks kinu Ekran, koji su suorganizatori festivala, zenička publika će sve do 02. 05. imati mogućnost da, uz besplatan ulaz na projekcije filmova, pogleda 5 odličnih turskih filmova.

Komentari

komentara