Svečano otvoren 15. Izložbeno – prodajni sajam “Jesen u Visokom”

U KSC – u „Mladost“ Visoko danas je otvoren tradicionalni 15. izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”. Sajam je svečano otvorila gradonačelnica Amra Babić, a prisutnim se obratio i premijer ZDK Mirza Ganić.

Zlatni sponzor i organizator sajma je Grad Visoko, a pokrovitelj je Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK. Svojim nastupom sajam su obogatili KUD “Visoko” i učenici ŠOMO “Avdo Smajlović” Visoko.

Ovom prilikom 2000. registrovanom poljoprivredniku, obrtu “Ekovitas” gradonačelnica i Adiko banka su dodijelili vaučer bon u iznosu od 500 KM.

Današnji sajam je bio svojevrsna prilika za svečano uručenje plastenika sa popratnom opremom za učenike poljoprivrednih tehničara MSŠ “Hazim Šabanović”.

Projekat je donacija njemačke humanitarne organizacije ASB u vrijednosti 350.000,00KM za 7 općina i gradova. 

Grad Visoko je ostvario 36.000,00KM od kojih je Gradska uprava učestvovala sa 12.000,00KM za nabavku 15 plastenika korisnicima Centra za socijalni rad i 1 plastenika za učenike Poljoprivredne škole MSŠ “Hazim Šabanović”.

Organizacijom tradicionalnog sajma “Jesen u Visokom”, Grad Visoko svake godine daje svoj veliki doprinos razvoju poljoprivrede, a ove godine svoje proizvode  prezentira 85 izlagača iz 32 grada iz cijele BiH. 

Osim izložbeno prodajnog karaktera, sajam će pratiti i brojni sadržaji u vidu edukacija, radionica, muzičkih nastupa i dodjela nagrada, a trajati će tri dana.

Pozivamo sve građane da svojom posjetom i kupovinom domaćih proizvoda podrže rad naših poljoprivrednika i obrtnika.

Press Grada Visoko