Lokalne TemeSaopćenjaSvečani defile visočkih maturanata: Učenici MSŠ "Hazim Šabanović" 27. maja, a učenici...

Svečani defile visočkih maturanata: Učenici MSŠ “Hazim Šabanović” 27. maja, a učenici Gimnazije “Visoko” 11. juna

Kao i svake godine, krajem maja i početkom juna, u Visokom budu upriličene svečane večeri i defilei maturanata srednjih škola, koji u tekućoj školskoj godini završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Tradicionalno, prvi koji proslavljaju maturiranje i kraj srednjoškolskog obrazovanja su učenici Mješovitog srednjoškolskog centra “Hazim Šabanović”, koji će ove godine u srijedu 27. maja prošetati visočkim ulicama i prikazati sav raskoš. Ova generacija maturanata MSŠ “Hazim Šabanović” je naročito posebna zbog toga što, za razliku od prošlih godina kada su mature bile razdvojene na dvije noći u dvije smjene, ove godine svi učenici završnih, četvrtih razreda maturiraju iste večeri. To će biti neobičan spektakl u našem gradu, budući da je riječ o velikom broju maturanata.

Nakon ove maturalne večeri, u mjesecu junu, svoj svečani defile i završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježiti će i učenici Gimnazije “Visoko”. Ovaj svečani defile i predstavljanje učenika Gimnazije “Visoko” zakazan je za 11. juni, te će ova večer biti posebna za mnoge članove 51. generacije maturanata visočke gimnazije.

Maturanti iz obje škole svoj svečani defile završiti će pred PC Vizija, u kome će svečanim večerama i dobrom zabavom obilježiti kraj jedne divne epohe svog života.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE