Svečani defile maturanata Medrese “Osman ef. Redžović”

Jubilarna 20. generacija prodefilovala gradom

3692
Defile 20. generacije maturanata visočke medrese

Večeras su, visočkim ulicama, prodefilovali maturanti visočke medrese i to jubilarna dvadeseta generacija maturanata, koja je večerašnjom svečanošću obilježila kraj srednjoškolskog obrazovanja i početak pripreme za polaganje maturskih radova.

Direktor Medrese “Osman ef. Redžović”, Dženan Handžić, za Visoko.co.ba kazao je kako je ova generacija po mnogo čemu posebna, a ono čime se uprava, profesori i odgajatelji ponose u ovoj generaciji jesu dvije hafize, koje će biti promovirane na svečanoj akademiji, krajem maja. Nadalje, Handžić nam je kazao kako su, u ovoj generaciji, predstavili 30 učenica i 24 učenika, koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje u Medresi. Ovu generaciju, u defileu, predvodili su njihovi razrednici, Muhamed Mušinbegović i Amela Šahinović, kao i njihovi odjeljenski odgajatelji, hfz. Benis Topalović i Mirnesa Alihodžić.

Prije nego je upriličen defile kroz gradske ulice, maturanti visočke medrese su, kao što je i tradicija svake godine, položili cvijeće na šehidskom obilježju u Gračanici i učenjem fatihe sjetili se svih poginulih boraca, nakon čega su se uputili prema KSC “Mladost”, odakle je defile i krenuo. Za vrijeme defilea maturanti su se zaustavili i na šehidskom spomen obilježju u Visokom, gdje su također u znak sjećanja položili cvijeće, a zatim se uputili ka centru grada.

Maturantima visočke medrese poslije ove svečanosti preostaje da školsku godinu dovedu do samog kraja, pa smo tako saznali da će polaganje mature za njih biti upriličeno krajem maja, dok je tradicionalna maturalna akademija, koja će biti održana u amfiteatru medrese i na kojoj će biti predstavljeni svi maturanti, najavljena za 30. maj 2015. godine.

 

 

Komentari

komentara