ZanimljivostiSve zbog privatnosti: Irska WhatsAppu dala kaznu od 225 miliona eura

Sve zbog privatnosti: Irska WhatsAppu dala kaznu od 225 miliona eura

Ovo je najveća kazna ikad izdana od strane Komisije za zaštitu podataka u Irskoj, nadležne za ovu zemlju u kojoj Facebook ima sjedište
WhatsApp je u Irskoj kažnjen s 225 miliona eura za kršenje pravila privatnosti.

WhatsApp je najavio kako će se žaliti na visinu kazne koja je stigla kao rezultat istrage započete u 2018. godini, a ticala se toga je li WhatsApp dovoljno transparentan oko toga kako koristi informacije, piše Tportal.

Pitanja su se odnosila toga je li platforma osigurala dovoljno informacija korisnicima oko korištenja njihovih podataka te jesu li njihova pravila o privatnosti dovoljno jasna.

“Ne slažemo se s odlukom i kazna je u potpunosti neprimjerena”, kazali su iz WhatsAppa, prenosi BBC.

Podsjetimo, pravila GDPR-a dozvoljavaju kazne i do 4 posto globalnog prometa firme koju se kažnjava.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE