Sve izjave Dodika koje svijetu dokazuju s kojim fašistom ovdje imamo posla

MRŽNJA PREMA BOŠNJACIMA

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD evidentno ne želi živjeti s Bošnjacima, i nije više problem Republika Srpska, na kraju ona je Dejtonom utvrđena, već činjenica da količina mržnje koju ispoljava Milorad Dodik ne ostavlja prostor za suživot i normalnu uspostavu moderne, demokratske Bosne i Hercegovine.

Dodik je tipičan primjer koji potvrđuje tvrdnje da nije narod zao, već oni koji ga predstavljaju i zastupaju. Dodik je oličenje nacionalnog vođe koji se krije iza ojađenog naroda.

To što Bošnjake naziva muslimanima i vrijeđa kompletan narod u BiH oslikava njegovu nemoć, a nervoza koju javno ispoljava i koju je jasno iščitati iz njegovih gestikulacija zapravo su znak slabosti, jer svjestan je Dodik da ovakva politika ne može opstati na evropskom tlu.

Iako Novinska agencija Patria često ne prenosi Dodikove izljeve bijesa u kojima širi govor mržnje, za potrebe ovog teksta i kako bi se shvatila količina ludila s kojom nastupa Dodik prenosimo neke od izjava člana Predsjedništva BiH, koji evidentno mrzi jedan narod! Nejasno je da li Dodik igra posljednji čin dodijeljene uloge ili mu još nisu rekli da je njegova uloga završena. 

Treća mogućnost, kako se raspravlja na mrežama, je da ni režiseri više ne znaju koji je kraj jer ga sad Dodik režira. No, ono što je potpuno jasno, a što je primijetio i Mirnes Kovač, na isti način su nacisti Jevreje omalovažavali pred Holokaust. 

Prije tri decenije genocid je počinjen na ovim premisama! Iz ovog fašizma nema izlaza ni povratka. Ovo jeste mučno i zastrašujuće i gledati, ali je dobro, neka čitav svijet vidi s kakvim fašistima ovdje imamo posla!

Milorad Dodik – 3. avgust 2021.

„Nema ih dovoljan broj, nemaju dovoljne kapacitete, nemaju u sebi karaktera… Oni nisu državotvorni narod, oni su podanički narod… Ako ste mogli da primite namjesnika (visokog predstavnika međunarodne zajednice op.a.)… A njihova radost je iz jednog razloga, a to je patološki i to samo konvertiti na taj način funkcionišu kakvi su muslimani jer su oni konvertirali svoju vjeru u nekom tam.o vremenu…“

Milorad Dodik – 15. maj 2021.

„Visoki predstavnici i Bošnjaci muslimani u proteklom vremenu htjeli su na jedan arogantan i bezobrazan način da zarobe Republiku Srpsku, da je razvlaste i dovedu u poziciju da izgubi svoje nadležnosti, ali nisu računali na njen žestok i institucionalni otpor i s toga će morati da plate cijenu svega toga. Cijena može da bude plaćena i ona je minimalna, a to je da se vratimo na slovo Dejtona i da o tome svemu razgovaramo“.

Milorad Dodik – 13. avgust 2020.

„Bošnjake ćemo u buduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti “bosanski Srbi”. Mi smo Srbi.

Milorad Dodik – 26. septembar 2020.

„Ma oni imaju u glavi taj problem koji ih drži. Jašu na tome da se predstavljaju kao žrtve i imali su simpatije u regiji i svijetu. No, pokazalo se da to nije baš tako. Ne može netko na temelju toga što misli da je žrtva, imati pravo raditi što želi. E, tako ne može!“

Milorad Dodik – 24. januar 2021. 

„Bila je udata za Bošnjaka muslimana, razvela se, a zadržala prezime. Malo je to čudno, ali ja sam o tome govorio u političkoj dimenziji. To je ona priča koju sam govorio da se pažljivije biraju Srbi koji mogu da budu odgovorni na neki način. Zadržati prezime? Kod Srba nisam čuo za taj slučaj da se razvede, a da zadrži prezime“

Milorad Dodik – 9. oktobar 2017.

“To je za Republiku Srpsku neprihvatljivo da nam sude sudije muslimani i da odbijaju žalbu koja je pravno utemeljena. I mi mislimo da je to samo zato što su oni muslimani – Bošnjaci i da su negativno nastrojeni prema Republici Srpskoj, a mi vidimo ujdurmu koja je tamo napravljena”.

Milorad Dodik – 14. juli 2011.

„Mi ne vjerujemo u dobre namjere muslimana. Imamo potpuno negativno povjesno iskustvo. Nikada u povijesti Srbi, bosanski muslimani i Hrvati nisu bili na istoj strani“.

Milorad Dodik – 3. decembar 2019.

„Zato je BiH nikakva zemlja, mi se od nje na neki način odričemo u nekom smislu, nju svojataju muslimani. Muslimani efektivno kontrolišu 25 odsto teritorije i to mogu da kažu da je njihovo”.

Patria