SportDržavni TimSutra žrijeb skupina za UEFA EURO 2024.

Sutra žrijeb skupina za UEFA EURO 2024.

U Hamburgu će se sutra sa početkom u 18:00 sati održati žrijeb za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novu priliku da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu će za protivnika imati selekciju Ukrajine.

Kroz takmičenje „UEFA Lige nacija“ je dvanaest reprezentacija obezbijedilo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati:

Put A, polufinale
Poljska-Estonija
Vels-Finska

Put B, polufinale
Izrael-Island
Bosna i Hercegovina-Ukrajina

Put C, polufinale
Gruzija-Luksemburg
Grčka-Kazahstan

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na EURO 2024, i to pobjednici iz A, B i C puta, koji su smješteni u četvrtu jakosnu grupu sa selekcijama Italije, Srbije i Švajcarske.

U prvom šeširu su domaćin Njemačka, te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Žrijeb za EURO 2024. će biti održan u koncertnoj dvorani “Elbphilharmonie”. NS/FS BiH će na ovom žrijebu predstavljati predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova, i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE