ZDKKulturaSutra počinje “Zenica adventure”

Sutra počinje “Zenica adventure”

Zenica i ove godine nastavlja sa realizacijom zimskog festivala ZEnica ADventure. Trg Alije Izetbegovića od sutra, 16. decembra, postaje središte zimskih i blagdanskih zbivanja posljednjih dana 2022. godine, a odbrojavanje do Nove godine počinjemo svečanom ceremonijom otvaranja Festivala i koncertom Zeničanina Hanada Džehverovića, finaliste ZvezdaGranda prošle sezone.

U Novu godinu uz Amela, Divanhanu i Jelenu

Svoja vrata za sve posjetitelje otvara i Studengrad, bajkoviti zimski gradić u srcu Zenice, koji će ponuditi brojne sadržajemuzičke, zabavne, humanitarne programe za sve uzraste, te bogatu i raznovrsnu ponudu u adventurskim kućićamazimskog grada“. U Studengradu će i ove godine biti radijski studio RTV ZENICA, a program u noćnim satima realizovat ćemo uz aktivno učešće posjetilaca Studengrada, prolaznika, naših sugrađana i naše dijaspore, koja je u velikom broju u svom gradu tokom novogodišnjih praznika. O svim dnevnim i noćnim zbivanjima u Studengradu, tokom Zenica ADventure festivala,možete se informisati u Festivalskim hronikama u programuTelevizije Zenica, ali i na našim digitalnim platformama, www.zenicainfo.ba i Facebook i Instagram profilu.

Srce Zenice ponovo je ukrašeno novogodišnjom rasvjetom, a blagdansko raspoloženje već se uveliko primijeti na ulicama Zenice. Kruna petnaestodnevnog festivala ZEnica ADventureje, kao i do sada, Centralni doček Nove godine, koji će tradicionalno biti obilježen spektakularnim ponoćnim vatrometom, ali i koncertom Divanhane, Amela Ćurića i Jelene Čabarkape.

Bogat program u Studengradu

Pored već pomenutog vrhunskog programa za novogodišnju noć, organizator Gradska uprava sa svojim Javnim preduzećemRTV ZENICA, pripremila je bogat i raznovrstan program u samom Studengradu, u kojem će uživati Zeničani svih generacija. Ocjena javnosti da je ovogodišnji lineup izvođača najbolji do sada, uz učešće domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda. U programu ZEnica Adventure-a, između ostalih, učestvuju Rima band, grupe Trojica, Bruhuuhu & Pandemicstereo, Zlatan Karić & Cover art band, Auto stop, Gis band, Adis Škaljo, Kenan Dervišević, sjajni Elemental, Indira Forza(ex Colonia) , zatim Perpetummobile, domaći DJ-vi Ruvex, Benja, Adi Resakovic, Escandalo bend, Taxi bend, Zeničke meraklije, hor Kasiopeja

Pretposljednjeg dana 2022. godine, na velikom stage-u, kao zagrijavanje za najluđu noć, bit će održan koncert grupe Regina, na kojem će nastupiti i dobro poznata domaća ekipa iz grupe Gruver.

„Humana nota Festivala“

I ove godine zenički zimski festival ima i svoju humanu stranu, kroz realizaciju tradicionalne akcije zeničkih bajkeraKolačićem do osmijeha“, te već popularnom Grahijadom, a tu su i sadržaji za najmlađe – „Mali šlager“, te Dječija Nova godina i doček Djeda Mraza 31. decembra.

Vidimo se u srcu Zenice!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE