Sutra donatorsko večer u TC “Suša” za pomoć oboljelom Muameru Semiću

578

U cilju pomoći našem, teško oboljelom sugrađaninu Muameru Semiću, u petak, 10. aprila 2015. godine, u Tržnom centru “Suša”, sa početkom u 20:00 sati biti će održana Donatorska večer za pomoć Muameru Semiću. Sva sredstva koja budu prikupljena tokom ove večeri biti će uručena porodici teško oboljelog Muamera, kojemu je ovaj novac neophodan za liječenje, odnosno, za ugrađivanje posebnog trostrukog baypass-a, a za koji su ljekari u francuskom Touluse-u, tokom posljednje Muamerove posjete tamošnjoj bolnici zbog komplikacija, kazali da mora biti ugrađen u roku od mjesec dana, jer je sada Muamer u životnoj opasnosti.
Organizatori Donatorske večeri su kazali kako je minimalna cijena za prisustvovanje ovoj večeri 100 KM za sve privrednike, sa područja općine, dok odstali građani svoju ulaznicu plaćaju dobrovoljnim prilogom u skladu sa mogućnostima.

Podsjećamo naše čitaoce, Muamer Semić, rođen je 1973. godine u Visokom i nalazi se na nacionalnoj listi za kadaveričnu transplantaciju u Nici. Na listi čekanja za kadeveričnu transplantaciju je od 01.10.2012.godine, njegova krvna grupa je B-, a sada se, pored toga što su on i donor organa – njegova sestra različita krvna grupa, pojavila i dodatna potreba ugradnje posebnog trostrukog bypass-a, kako bi se transplantacija uopće mogla izvršiti. Muamer je pet godina išao na peritonealnu dijalizu, što u prevodu znači da se dijalizirao 4 puta dnevno, a tek od posljednjeg ljekarskog pregleda u Francuskoj ljekari su tu terapiju promijenili na hemodijalizu.
Porodica Semić već godinama se bori sa Muamerovom bolešću i sada im je svaka pomoć itekako neophodna, kako bi Muamer ozdravio i vratio se normalnom životu.

Organizatori napominju sve građane, koji nisu u mogućnosti doći na donatorsku večer, da svoje donacije mogu uplatiti i putem žiroračuna:

INTESA SANPAOLO BANKA

TR BANKE 1540010000001910

na ime SEMIĆ MUAMER

Račun klijenta: 88486321236616

Ne dozvolimo da jedan dječak ostane bez svog oca. Uključimo se u ovu akciju i pomozimo našem sugrađaninu da savlada ovu nedaću!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.