Sutra ceremonija ovjere mandata budućim načelnicima općina

704

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine pozvala je novoizabrane načelnike/gradonačelnike općina/gradova, čiji je izbor CIK BiH potvrdio odlukama od 6. i 8. novembra ove godine, da u utorak, 13. novembra, u 12.00 sati, u Velikoj sali u zgradi institucija BiH u Sarajevu, prisustvuju ceremoniji na kojoj će im biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata.

Poziv se ne odnosi na načelnike općina Istočni Drvar, Istočni Mostar, Vukosavlje, Srebrenica i Bosansko Grahovo čiji izbor Centralna izborna komisija BiH još nije potvrdila, saopštio je danas CIK BiH.

Centralna izborna komisija BiH poziva predstavnike općinskih vijeća/skupština općina/skupština gradova (sekretar OV/SO, dosadašnji predsjednik OV/SO ili druga osoba) da prisustvuju uručenju uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i da preuzmu uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim vjećnicima/odbornicima u svojoj izbornoj jedinici (važi za organe čiji je izbor potvrdila Centralna izborna komisija BiH), navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, u Visokom nakon dva mandata i osam godina na mjestu prvog čovjeka Općine Muniba Alibegovića zamjenit će Amra Babić. Visoko u zadnjih 12 godina bira načelnike iz reda SDA, a od 1996 i prvih izbora, samo u jednom slučaju SDA nije imala svog načelnika i to u periodu 2000-2004 godina, kada se na mjestu načelnika nalazio Faruk Salčinović kao kandidat SDP-a.

Komentari

komentara