Superiorna Bosna i Hercegovina osvajač Zlatne lige!

U sjedećoj odbojci

Bosna i Hercegovina je turnir Zlatne lige u sjedećoj odbojci završila sa svih šest pobjeda te je tako na superioran način osvojila takmičenje koje se proteklih dana održalo u Nizozemskoj.

U šestom i posljednjem meču reprezentacija BiH je pobijedila Hrvatsku sa 3:0 u setovima. Bilo je 26:24; 25:17 i 25:18.

Prvi set je bio poprilično neizvjestan, a naši odbojkaši su ga uspjeli dobiti na razliku 26:24, dok smo u drugom setu bili nešto ubjedljiviji rezultatom 25:17.

U trećem setu se uglavnom igralo poen za poen, da bi se naši momci odlijepili na 11:6, ali se Hrvati nisu predavali pa su izjednačili na 13:13.

Poslije toga je naša reprezentacija zaigrala puno bolje te otišla na 22:14 te je treći set riješila u svoju korist rezultatom 25:18.

U petak je naš nacionalni tim bio uspješnijio od Njemačke s 3:1 te Rusije sa 3:2, dok su u subotu sa po 3:0 pobijeđene Nizozemska i Ukrajina. U nedjelju ujutro je sa također ubjedljivih 3:0 pobijeđena i Srbija.

Inače, ovo je bilo prvo izdanje Zlatne lige u sjedećoj odbojci pa osvajanje ovog turnira za reprezentaciju BiH može ponijeti epitet historijskog.

Na turniru je nastupilo sedam najboljih evropskih selekcija. Svako je igrao sa svakim, a Bosna i Hercegovina je jedina završila meč sa svih šest pobjeda.

Portal SportSport.ba