Supa sa limunom i piletinom je naš današnji prijedlog.
Sastojci:
10 šolja bistre pileće supe
3 kašike ulja
8 čenova bijelog luka
1 glavica crnog luka
veći limun
400 g pilećeg filea
šolja kuskusa
100 g feta sira
malo tucane paprike
so, biber
Priprema:
U šerpi na zagrijanom ulju prodinstati isjeckan crni i bijeli luk, pa dodati bistru supu i na koma-de isječenu piletinu. Umiješati rendanu koru limuna, tucanu papriku, malo soli i bibera, pa kuhati 15-20 minuta.
Zatim umiješati kuskus, te krčkati još 10 minuta. Dodati na kolutove isječen limun pa skloniti sa vatre. Meso usitniti, vratiti u supu, posuti izmrvljenom fetom pa odmah poslužiti.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.