Sumirane aktivnosti na Projektu dogradnje vodovodnog sistema Visoko

U prostorijma Općine Visoko danas (utorak, 27. februara), je upriličen sastanak tima za implementaciju Projekta dogradnje vodovodnog sistema Visoko.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i direktor JKP „Visoko“ dr. sci. Hasan Prelić.

Sublimirane su dosadašnje aktivnosti i rezultati Projekta koji će u bliskoj budućnosti osigurati pitku vodu za još 12.000 naših sugrađana.

Konstatovano je da su do sada postavljena 22 kilometra vodovodnih cijevi, te da su realizirani građevinski radovi na: rezervoaru Čekrekčije, pumpnoj stanici Čekrekčije, pumpnoj stanici Kula Banjer, pumpnoj stanici Gračanica 1, pumpnoj stanici Gračanica 3, rezervoaru Troholj i rezervoaru Veliko Čajno.

Podsjetimo da su radovi na realizaciji historijski važnog infrastrukturnog Projekta za općinu Visoko, proširenja gradskog vodovoda, započeli 14. avgusta prošle godine u visočkom naselju Prijeko (MZ Centar).

 

Plan da se primarni vodovod do prvog naselja – Čekrekčija riješi za dva mjeseca, a nakon toga do početka 2018. godine i sekundarni vodovod, što će korisnicima u Čekrekčijama omogućiti raspolaganje gradskom vodom, je u potpunosti realiziran.

Datum 29. decembar 2017. godine jedan je u nizu koji će zlatnim slovima ostati zapisan u historijat općine Visoko, jer tada je, na domaćinstvo Mehmedalije Džafića u naselju Kute, svečano pušten u funkciju prvi priključak na novoizgrađeni gradski vodovodni sistem u MZ Čekrekčije.

Radovi će u narednom periodu biti intenzivirani i očekuje se da Projekat napreduje planiranom dinamikom.

Načelnica Babić je još jednom izrazila zahvalnost svima na podršci i nesebičnom zalaganju da se istraje u ostvarivanju konačnog cilja koji podrazumijeva da svih 40.000 stanovnika naše općine imaju pitku vodu koja će hemijski, bakteriološki i higijenski biti ispravna, što će podrazumijevati objedinjavanje svih lokalnih vodovoda u jedinstveni sistem pod upravom JKP “Visoko”.

 

Press Općine Visoko