Sufinansiranje sredstava razvoju poduzetništva i obrta

Spisak privrednika koji ispunjavaju uslove za sufinansiranje sredstava razvoju poduzetništva i obrta u 2015. godini.
Dana 12.11.2015. godine Općina Visoko je raspisala Javni poziv za sufinansiranje sredstava razvoju poduzetništva i obrta u 2015 godini.
Po navedenom Javnom pozivu zahtjev za sufinansiranje sredstava razvoju poduzetništva i obrta u 2015. godini mogla su podnijeti fizička i pravna lica – obrti i privredna društva iz oblasti proizvodnje obuće, tekstila, kožne konfekcije i galanterije i oblasti proizvodnje prerađevina od mesa,proizvodnje čokolade i drugih konditorskih proizvoda, prerade čaja i kafe, proizvodnje začina i drugih dodataka hrani.
Sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke novih i polovnih mašina i opreme i stalnih sredstava u iznosu do 30% od vrijednosti nabavke, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja 5.000,00 KM i uslov je da su stalna sredstva,mašine i oprema nabavljene u 2015. godini.

Po okončanom postupku po ovom Javnom pozivu utvrđeno je da se prijavilo šest privrednika koji su ispunjavali uslove tražene u Javnom pozivu, te su ovu vrstu poticaja dobili slijedeći:

IM „SEMIĆ“ d.o.o Visoko
„VITA LIFE“ d.o.o Visoko
„SINERGA“ d.o.o Visoko
„MAKSI“ d.o.o Visoko
„KOTEKS“ d.o.o Tešanj – Podružnica Visoko
OBRT „TOMTEX“ vl. Tomičić Mario, Visoko

ŠEF ODSJEKA ZA PRIVREDU
Suada Koljenović
Visoko.gov.ba