Prije šetnje gradom na ugodnim proljetnim temperaturama dok vas sunce obasjava, važno je i dobro se najesti.
Napravite lagan i ukusan ručak.
Od dva do tri jaja umutite palačinke, te dodajte 200 grama glatkog brašna, 400 ml mlijeka i prstohvata soli. Šećer ili koricu limuna ovoga puta nemojte dodavati.
Sastojci:
200 g šunke/salame
200 g tvrdog sira po želji
origano
nekoliko kašika pasiranog paradajza ili pelata (po želji)
Priprema
Pečene palačinke punite naribanim sirom i šunkom te začinite. Donji i gornji kraj svake palačinke savijte prema unutra kako sastojci ne bi curili vani.
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je maslacem pa u nju posložite palačinke. Prelijte ih jednim malim vrhnjem za kuhanje i ako vam je ostalo naribanog sira, posipajte ga po palačinkama.
Pecite 10 – 15 minuta na 200 stepeni i vaš je ručak/večera spreman!
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.