NaslovnicaLokalne TemePredstavnik i...

Predstavnik investitora: Zahtjev za ispravku izražavanja

Povodom teksta na Vašem portalu pod naslovom „Reagovanja / Slučaj gradnje na Hadžijinoj vodi samo je vrh ledenog brijega nesavjesnog rada u službi Urbanizma“ od 04.08.2022. godine, kao javni radnik u struci i politici, kao predstavnikinvestitora (otac djece investitora), a posebno kao čovjek, a sve radi istine, primjećujem i ističem:

Investitor sporne gradnje je porodična firma porodice Agić koja zato ima pravosnažnu odluku o urbanističkoj saglasnosti (potvrđenu od suda). Dakle, planirana gradnja investitora je u skladu sa propisima kantona i grada.

Zašto i ko osporava takvu gradnju?

Dio susjeda i nesusjeda.

Prvi zato što se gradi zgrada za kolektivno stanovanje,osporavajući broj eventualnih stanara (složit ćete se da je ovo nezapamćen prigovor u praksi svake vrste) i neosporavaju ni spratnost ni namjenu, ni udaljenost (kako bi kada je sve više nego po zakonu), a drugi, nesusjedi iz meni i njima poznatih razloga (kasnije o tome).

Sve ste ovo gospodo mogli provjeriti u nadležnoj službi nabazi prava na pristup informacija i zato još nije kasno, ali do tada vas obavještavam da su susjedi nosioci nelegalne gradnje na granici zemljišta i uzurpatori zemljišta investitora. I o tome možete i trebate pribaviti informacije nadležne službe i inspekcije.

Dakle, motiv je jasan, spriječiti zakonitu gradnju investitora da bi se sačuvala njihova nelegalna gradnja (neki su išli dotle da su zauzeli i na državnoj imovini gradili i sa nje osporavaligradnju, a neki na granici sa investitorom izgradili nešto što samo liči na poljski WC).

I sve se ovo vidi na terenu i neda se sakriti kao što susjedi ne kriju svoje želje o kojima govorite samo što zakoni i postoje ili da nije po željama ili da se sukob različitih želja i interesa riješi pravilno i pravedno. Ovaj je pravosnažno riješen.

A nesusjedi (mještani iz šireg područja Hadžijine vode).Prepoznajem (prepoznat će se i oni), to su oni koji su u ratu kupovali dijagnoze da bi izbjegli tadašnje obaveze, a u miru pomoću dijela mojih kolega i neplaćenih milionskih poreza i crnog rada i još crnjih plaća radnicima stekli novac i u bescijenje kupovali vrijednu državnu imovinu. Nemojte da i vas kupuju.

Ta bagra ne može da prihvati da bilo ko drugi može graditi, odnosno oni bi da budemo svi njihova jeftina roba do njihovognečasnog cilja.

Naravno da su oni moji protivnici, ali ja sam njihov samo su nam motivi različiti. Ja sam njihov protivnik zato što su oniizdali u ratu i pljačkaju u miru, a oni moji zato što se ja borim protiv njih i takvih pojava.

I vi gospodo baš u slučaju gradnje moje porodice govorite o nepotizmu i paralelizmu. Vi koji više decenija svjedočite mom javnom i profesionalnom životu. Otuda potreba da vas i javnost podsjetim da sam valjda jedini u politiku donio sve, a nisam ništa uzeo pa ni uticaj (hoću da vjerujem da o tome neoprezno govorite). To će vam potvrditi i moji najveći protivnici, kao i činjenicu zašto smo se rastali u politici, a bio sam član najviših organa najveće stranke i zato platio visoku cijenu, odrekao se privilegija i u ratu i u miru (u ratu komandu zamijenio prvom borbenom linijom). I ovo vam je poznato kao i široj javnosti. Pa poznajete li nekoga sa ovim „izborom“,koji ne bi bio ni moj u nekom novom životu, ali u ovoj dobi ne isplati se sve to pogaziti, a to znači da ću nastaviti borbu protiv opasnih pojava i njenih nosilaca. Hoću da vjerujem s vama i ostalim časnim zajedno, ali principijelno, a to znači uvijek i svugdje bez obzira o kojoj pojavi i kojem nosiocu se radi bez obzira ako krade, pljačka, gradi, ruši, zlostavlja itd. Niko nije izvan i iznad zakona. Ali gospodo koliko god je opasno o njima ne govoriti gotovo isto toliko je opasno i generalizirati zbog časnih ljudi u službi i u upravi uopšte ali su i oni odgovorni zato što se o ovim pojavama malo govori a onda zbog toga sve više se na takav način radi.

Moji crtači, nadzor i izvođači su patriote u ratu i profesionalci u miru.

Nije ovo ni prvi, a ni posljednji projekat moje porodice koji sa njima radim. Razlika između pomenute bagre i mene i mojih saradnika, pored one koju naprijed pominjem jeste da mi nismo gradili samo privatne nego i javne objekte i nismo gradili samo sebi i svojima.

Na kraju najviše ljudski, ali i pravno nije bez značaja ponuda koju su raniji vlasnici dali susjedima (prilaže se).

Visoko, 08.08.2022. godine                                                         Predstavnik investitora:

Suad Agić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.