Lokalne TemePolitikaSuad Agić: Ne može se za jedan menadžerski mandat izgraditi zgrada

Suad Agić: Ne može se za jedan menadžerski mandat izgraditi zgrada

Na 28. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko u drugoj tačci dnevnog reda “Izvještaj o poslovanju javnih preduzeća Grada Visoko u 2022. godini, sa planom i programom rada javnih preduzeća i finansijskim planom za 2023. godinu i Izvještaj o radu Nadzornih odbora javnih preduzeća u 2022. godini” kada se diskutovalo o radu i poslovanju JKP “Visoko” nezavisni vijećnik Suad Agić imao je interesantnu diskusiju u kojoj je rekao “da smo do sad više ukrali nego što vrijedi preduzeće”, a pitao je i za tužbe i krivične prijave te tražio koncizne odgovore:

 

– ” Čini mi se da su ovi izvještaji pravljeni po režimu onih bankovnih kartica. Odete malo u minus, ali zaključite godine izvještajno vješto za prethodnu. Nama su gospodo od Dejtona do danas svi izvještaji usvojeni, a koji dojam stičemo? Samo je jedan oboren, oborio ga Klub vijećnika 2005.godine, i nekim čudnim lobiranjem usvojen je za mjesec dana. Imam utisak da smo pokrali, prosuli, cijelo jedno ovo preduzeće. Mi smo više ukrali nego vrijedi JKP “Visoko”. Mene su nekad moji poluprijatelji ubjeđivali kako grade hotel od menadžerske plate od jednog mandata!? Ja imam sedam mandata pa ne gradim hotel. Ne grade se zgrade i značajna preduzeća iz menadžerske firme. Barem ne za jedan ili dva mandata. Previše je bitno ovo preduzeće, previše je bitna voda bez koje se ne može, i previše je bitno smeće koje nas guši. Mora se naći balans.” – između ostalog rekao je vijećnik Agić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE