NaslovnicaBiHStupio na sna...

Stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Vijeće Evropske unije za opće poslove (GAC) jutros je, kako saznaje “Avaz”, donijelo odluku o stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), i to sedam dana nakon što ga je naša država parafirala. Ovu informaciju za “Dnevni avaz” je potvrdio Jerome Unterhuber, portparol GAC-a. Danas je za BiH jedan od najvažnijih dana u procesu integracija naše države u krug evropske porodice. Zvanično bi SAA trebao stupiti na snagu 1. juna, a to znači da se od tog datuma našoj državi potvrđuje status potencijalne kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji. Na press konferenciji, koja će biti održana danas u 14 sati u Luksemburgu, GAC će saopćiti ove informacije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.