NaslovnicaSvijetŠtucin: Vrije...

Štucin: Vrijeme je da BiH dobije status kandidata za EU

Slovenija smatra da je pravi trenutak da se Bosni i Hercegovini u decembru dodijeli status kandidata, izjavio je u Briselu Marko Štucin, državni sekretar za evropska pitanja Slovenije.

Najavio je da će se sljedeće sedmice Anžej Frangeš, predstavnik Slovenije za Zapadni Balkan sresti sa sagovornicima u Sarajevu i da će prenijeti poruku da očekuje od zemlje proaktivnost da bi pokazala spremnost za reforme.

“Znamo da su neke države članice skeptične u vezi s tim, ali smatramo da se radi o političkoj odluci kao što je to bio slučaj za Ukrajinu i Moldaviju. Mišljenje Evropske komisije o Bosni i Hercegovini je relativno pozitivno i vrijeme je da Unija odluči o tome da dodijeli status kandidata toj zemlji. Građanima Bosne i Hercegovine potrebna je pozitivna poruka iz EU”, rekao je Štucin.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.