NaslovnicaBiHŠtrajk upozor...

Štrajk upozorenja zdravstvenih radnika u HNK-u

Zdravstveni radnici u HNK-u od 10 do 11 održavajuštrajk upozorenja da bi na taj način upozorili Vladu ovog kantona da otpočne pregovore oko potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Štrajk se održava u svim zdravstvenim ustanovama na području HNK.

Zdravstveni radnici su se na štrajk odlučili nakon što su izostali bilo kakvi pregovori o Kolektivnom ugovoru za doktore medicine i stomatologije u HNK-u.

Od kantonalne Vlade traže potpisivanje zasebnog Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim kantonima.

Takđer, traže povećanje satnice sa trenutne 2 marke na 2.6 maraka, te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe ljekara.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.