NaslovnicaBiHStotinu djece...

Stotinu djece liječene od raka prošlo Rehabilitacioni kamp “Vlašić 2019”

Rehabilitacioni kamp “Vlašić 2019” Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” trajao je od 23. do 28. jula ,saopćeno je iz Udriženja.

Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove roditelje. Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. Rehabilitacioni kamp se finansira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.

Na ovogodišnjem kampu bilo je 180 učesnika kampa iz cijele FBiH, kako mališana koji su izliječeni od raka, tako roditelja, volontera, stručnog osoblja i članova tima Udruženja. Pozitivna je činjenica da je svake godine sve više djece na kampovanju što znači da imamo sve više izliječene djece, navodi se u saopćenju Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Kamp su posjetili i brojni gosti, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, prijatelji i donatori Udruženja iz Telemacha, grupacije bolnica iz Turske Medical Park i sindikata BH Telecoma, te predstavnici bolnice Travnik i generalni sekretar Crvenog križa FBiH.

Aktivnosti, kao što su škola sporta, jahanje, plivanje, kreativne radionice, teatar, izviđači, streljaštvo i mnoge druge, pomažu dječici da ponovo vrate svoje samopouzdanje, vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Posebnu čar rehabilitacionom kampu daju njegovi volonteri, koje čine mladi ljudi iz grupe MladiCe – mladi liječeni od raka u djetinjstvu. Oni vrijedno volontiraju, pomažu djeci i roditeljima u svim aktivnostima te su najbolji životni motiv za njih. Oni im svojim primjerom pokazuju kako je konačna pobjeda nad rakom moguća te kako i oni imaju priliku odrasti u snažne, uspješne, odrasle mlade ljude, istaknuto je u saopćenju.

 

Visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.