Stotine posjetitelja prvog proljetnog vikenda borave u parku “Ravne 2”Prva proljetna subota u ovoj sezoni izmamila je rijeke posjetilaca u Arheološko-turistički park „Ravne 2“, koji svakodnevno biva sve bogatiji novim sadržajima, ali i prihvaćen kao mjesto za odmor, rekreaciju i izlet, kako Visočana, tako i posjetilaca iz brojnih okolnih gradova.

Stotine gostiju ove subote su uživale u sadržajima parka „Ravne 2“, a sreli smo brojne porodice, kao i društva koja su odlučila subotnje lijepo vrijeme iskoristiti za šetnju i odmor u prirodi, u jedinstvenom parku na ovim prostorima.

– Iz Visokog sam, i kao dijete sam često dolazio na Ravne, ali ne u ovaj dio, već na izletište. Već neko vrijeme živim u Austriji, a jako sam često u svom rodnom gradu, a svaku priliku i lijepo vrijeme iskoristim da obiđem nove sadržaje ovog predivnog parka. Dolazio sam i sa suprugom i djecom, a evo ovu subotu sam iskoristio da dobar dio dana sa društvom provedem u čistoj prirodi. Kako sam kazao, živim već neko vrijeme u Austriji, koja je poznata po svojim planinama i prirodnim ljepotama, ali ovaj park koji smo dobili nedaleko od Visokog, nimalo ne zaostaje za prirodnim ljepotama i fenomenima Austrije, ali i cijele Evrope. Svaka čast dr. Osmanagiću i njegovom timu ljudi, koji se svojski trude da ovo predivno mjesto uvijek izgleda lijepo, čisto i uredno. – kazao nam je Šaban Klepo, kojeg smo s prijateljima sreli u šetnji i odmoru u parku „Ravne 2“.

I prilikom povratka iz Kompleksa Ravne sretali smo brojne Visočane koji su odlučili subotnje prijepodne i popodne provesti na Ravnama, a svi su jedinstveni: Umjesto po kafićima i uz zvuke vozila, lijepo vrijeme je ljepše provesti u prirodi, na čistom zraku i uz cvrkut ptica.

Piramidasunca.ba