BiHStopa nezaposlenosti u BiH je u padu

Stopa nezaposlenosti u BiH je u padu

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje BiH, izvještaj za prvih šest mjeseci ove godine pokazuje da je nezaposlenost manja za 0,25 odsto. U odnosu na isti period prošle godine, statistika pokazuje da je nezaposlenost manja za 8,68 odsto. Ali, paradoks je da u ekspanziji nezaposlenosti – našoj zemlji nedostaje radne snage. Struka smatra da je razlog za to ekspanzija odlazaka bh. radnika u inostranstvo, što se u konačnici odražava i na demografsku sliku, a primarno na tržište rada koje je pogođeno globalnom ekonomskom krizom.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE