Home BiH Politika “Stopa kriminaliteta u Visokom je odavno prešla crvenu liniju”

“Stopa kriminaliteta u Visokom je odavno prešla crvenu liniju”

0
“Stopa kriminaliteta u Visokom je odavno prešla crvenu liniju”
Kemal Mušinbegović, zastupnik SBB Visoko u Skupštini ZDK, 2015

Na današnjem zasjedanju Skupštine Zeničko-dobojskog kantona po skraćenom postupku interesantno izlaganje imao je i zastupnik Kemal Mušinbegović (SBB) iz Visokog. Naime, Mušinbegović je postavio dva zastupnička pitanja, a koja su vezana za okolnosti sigurnosne situacije na općini Visoko.

U svom obrazloženju zastupnik SBB-a je naveo da je stopa kriminaliteta na općini Visoko već odavno prešla “crvenu liniju” i da su Visočani suočeni sa svakodnevnim napadima na privatnu i društvenu imovinu uz upotrebu vatrenog oružja.

“Molim vas da ovu situaciju shvatite ozbiljno kako i vaša djeca ne bi doživjela istu sudbinu  kao i naša, a to je da gledaju uživo oružanje obračune”

U pitanju upućenom policijskom komesaru u ZDK i ministru MUP-a Mušinbegović kaže:

-Kada ćete tačno izvršiti popunu i sistematizaciju radnih mjesta policijskih službenika u PU Visoko, a s tim u vezi i pojačati materijalno tehnička sredstva za adekvatno suprostavljanje sve učestalijim kriminalnim radnjama?

Uz postavljeno pitanje zastupnik Mušinbegović je uputio i javnu kritiku nadležnom ministru naglasivši kako kako u Visoko šalje pojačanje kada se nešto već desi, umjesto da se preventivno djeluje.

Drugo Mušinbegovićevo pitanje je upućeno Tužilaštvu i ministru pravde.

– Zašto se ne poduzimaju oštrije kaznene mjere za višestruke povratnike u krivična djela?

Odgovore na postavljena pitanja Mušinbegović je zatražio da mu se dostave u pismenoj formi iz razloga da bi na osnovu istih mogao poduzeti i daljnje radnje po ovim pitanjima.

Kako saznaje Visoko.co.ba i visočki zastupnici iz reda DF-a i SDA imali su također diskusije na ovu temu.

Komentari

komentara