NaslovnicaBiHStolica za pa...

Stolica za papu Franju dostavljena na stadion Koševo

Stolica za papu Franju, poglavara Rimokatoličke crkve, nastala u radionici porodice Hajderovac u Zavidovićima, danas je stigla na stadion Koševo u Sarajevu – potvrdio je Feni mjesni ceremonijar Tomo Knežević.

Stolica je pod pratnjom policije krenula iz Zavidovića prema Sarajevu.

Stolica, koju su u proteklih dva mjeseca pravili Edin i Salem Hajderovac je remek djelo u koje je uloženo stotine sati aktivnog rada.

Na stolici je urađen tapacirung te ukrasi na nosačima na kojima se nalaze simboli “A” i “Ω” (alfa i omega). Na stolici su osim Hajderovaca radili i Dino Čahtarević i Mujo Samba.

Po odlasku pape Franje iz Sarajeva stolica ostaje kao dar u sarajevskoj Katedrali.

Knežević je dodao da je i oltar za papu Franju stigao na stadion te da su pripreme za doček Pape na Koševo gdje će održati svetu misu za oko 65.000 hodočasnika u punom jeku.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH. Papa Ivan Pavao II, posjetio je BiH u dva navrata, 1997. i 2003. godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.