Kako je Halid Džuđić 1965.godine zbog Srđana Praljka prešao iz RK u NK Bosna

Donedavno standardni rukometaš visočke Bosne Halid Džuđić, mnogo je pridonio posljednjim uspjesima ovog kolektiva. Prve korake na sportskom polju zabilježio je upravo među rukometašima Bosne. Kada je u Visoko došao reprezentativac Srđan Praljak na dužnost trenera momčadi.

Džuđić danas više nije član društva u kojem je proveo priličan broj godina. Što se desilo, zbog čega nije u sastavu Bosne koja se trenutno nalazi na turneji po SR Njemačkoj?

Halid Džuđić objašnjava:

“Počelo je na jednoj Kup utakmici prošle godine u Visokom. Igrali smo protiv Mlade Bosne. Dok smo obigravali protivničku zonu, uputio sam jedan udarac na gol, ali na moju nesreću mreža se nije zatresla. Prišao mi je moj trener Praljak i rekao: Za ovaj šut bit ćeš kažnjen sa 5.000 dinara. Nisam mogao da dođem k sebi. Zašto da budem kažnjen!? Zar svaki moj udarac mora da završi u mreži!?

Od tada između mene i trenera odnosi su zategnuti. Poslije svake izgubljene utakmice krivica pada na mene. Zar je moguće da sam ja uvijek bio kriv za poraz!?

Već duže vremena niste odlazili na treninge?

– Nedavno sam u jednom sarajevskom listu pročitao da me trener zbog nediscipline izbacio iz ekipe. To me uvrijedilo. Ne mogu u to vjerovati. Zar da budem izbačen nakon toliko godina provedenih u Bosni? Zar ja koji toliko volim rukomet i klub u kojem sam ponikao? Zbog toga sam eto prestao dolaziti na treninge. Čekao sam da mi drugovi iz uprave pismeno ili usmeno saopće nešto s tim u vezi. Do danas mi ništa nije saopćeno.

I što sada?

– Nudili su mi da igram za RK Zenicu, RK Bečej i još neke momčadi. Sve sam odbio. Želim ostati u Visokom. Potpisat ću pristupnicu za nogometni klub Bosna. Nadam se da ću u novom društvu naići na razumijevanje.

Za vrijeme služenja vojnog roka Džuđić je bio u našim snagama u okviru Ujedinjenih nacija na Sinaju. Tada je i igrao nogomet u reprezentaciji naših vojnika protiv reprezentacije UAR. Nastupajući na mjestu centarhalfa bio je jedan od najboljih u momčadi. Zbog toga se nada da će i među nogometašima Bosne uskoro postati standardni prvotimac.

(J. Bilal)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.