NaslovnicaZanimljivostiŠta su otkril...

Šta su otkrili klipovi o GTA 6: Vice City se vraća, kombinacija dva glavna lika…

Brojni klipovi koji su “procurili” na internet, a koji otkrivaju igru GTA 6, potvrdili su dosadašnje špekulacije o dugo i nestrpljivo očekivanom naslovu.

Klipovi koji su ugledali svjetlo dana prikazuju gameplay igre GTA 6, ali još uvijek u “neispeglanom” stanu. Ipak, prikazan su vatreni okršaji i druge situacije, kao i likovi te detalji okruženja.Sve to je još uvijek nezavršeno, ali je činjenica da klipovi daju autentičan uvid u ono što igra donosi i što gameri definitivno mogu očekivati kada se ona pojavi na tržištu. Iz Rockstara je potvrđeno da su klipovi autentični te je zatraženo da se klipovi, screenshotovi i drugi sadržaj “skinu” s društvenih mreža.

Vice City se vratio

Klipovi su potvrdili prethodne inforacije o tome da se priča igre GTA 6 odvija u Vice Cityju, izmišljenoj verziji Miamija, a to potvrđuju i brojni natpisi na ulicama i zgradama, kao i VCPD oznaka na policijskim vozilima.

No, za razliku od igre Grand Theft Auto: Vice City iz 2002. godine, u kojoj je priča smještena u sredinu osamdesetih, ovog puta je riječ o modernoj verziji grada. To potvrđuje postojanje mobitela, modernih automobila i slično. Ruralne lokacije su također prikazane u pomenutim klipovima, kao i nešto što liči na močvaru. Osim toga, vraćaju se i neke dobro poznate lokacije poput Malibu Cluba i Ocean View hotela.

Kombinacija dva lika

Ako je suditi prema klipovima, u igri će psotojati dva lika od kojih će jedan biti žena, što je prvi put u GTA seriji. Upravo to potvrđuje prethodne špekulacije koje su nagovijestile da Rockstar pristupa likovima s više političke osjetljivosti nego u svojim drugim igrama.

Na snimcima se vidi ženski lik Lucia, kao i njen saradnik Jason. Riječ je o paru koji podsjeća na legendarni Bonnie i Clyde par, a jedan klip ih prikazuje tokom pljačke restorana.

Vatreni okršaji, odnosno pucnjave, slični su onim u igri GTA 5, ali su tu sada neke nove “igračke” i mogućnosti. Kod likova je viđeno različito oružje, automatske puške, snajperi, pumparice, pištolji i drugo, a likovi mogu prebaciti oružje u drugu ruku kako bi s poda podigli drugo i dodali ga svom arsenalu.

Likovi su dobili i neke nove mogućnosti pa je tako moguće da igrač nagne cijeli svoj torzo kroz prozor automobila dok nišani automatskom puškom pod punim uglom od 360 stepeni. Također, igrač može kleknuti, sakriti se u zaklon i nositi drugog lika.

Ekran koji pokazuje dostupno oružje otkriva i medicinski paket, što ukazuje na mogućnost oporavka tokom borbe.

Policija je naprednija

Kao što se i očekivalo, GTA 6 sadrži poznate Wanted nivoe, a najviši nivo je pet zvjezdica. No, policija je napredovala pa ako vidi igrača da ulazi u ukradeno vozilo, tražite će ga čak i ako prvobitno uspije pobjeći. Situacija je realna, jer automobili imaju registarske oznake, a na igračima je da se dodatno potrude kako bi izbjegli hapšenje.

Prilagođavanje likova

Iako klipovi nisu u potpunosti otkrili mogućnosti prilagođavanja likova, jasno je da Lucia nosi različitu odjeću u igri te da ima različite frizure.

Igra je još uvijek u razvoju, a posljednje informacije govore da se očekuje tek tokom 2025. godine.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.