NaslovnicaLokalne TemeŠta se čeka: ...

Šta se čeka: Nakon 25 dana od prijave i dalje u ulici Visočkih brigada gajba i daska umjesto poklopca na šahtu

Početkom marta, tačnije 1. marta ove godine, pisali smo kako se u Visokom ponovo dešavaju krađe metalnih poklopaca sa šahtova i slivnika.

“Povratak u prošlost”: U Visokom ponovo počele krađe metalnih poklopaca sa šahtova i slivnika

Tada smo pisali o slučaju krađe šahta i slivnika u ulici Visočkih brigada, gdje nam je naš čitatelj koji živi blizu mjesta krađe kazao da je krađu prijavio odmah nadležnim u Gradskoj upravi Visokog.

Kako su nam kazali stanovnici iz ulice Visočkih brigada, još se niko nije pojavio od nadležnih, kako bi ovaj, prema njihovim riječima, prijavljeni slučaj krađe poklopca evidentirao ili postavio novi poklopac, tako da i 25 dana poslije umjesto poklopca se nalazi gajba i daska koja vozačima treba da bude upozorenje na ovu “rupu na cesti”.

Kako kažu, pitanje je samo vremena kada će zbog ove “rupe” u jednoj od najprometnijih visočkih ulica doći do nesreće, a onda će neko morati snositi odgovornost.

Podsjećamo, ove sedmice iz JKP ¨Visoko¨ d.o.o. Visoko stiglo je saopćenje u kojem ističu da je prethodnih dana zaprimljeno više dojava koje se odnose na krađu metalnih poklopaca sa šahtova, slivnika i slivničkih rešetki na području grada Visoko.

Kako su napisali, “radnici iz Službe za poslove vodovoda i kanalizacije na više lokacija pokušavaju da saniraju štetu koju su ovi nemili događaji prouzrokovali.”

Međutim, i 25 dana nakon prijave krađe poklopca sa šahta u ulici Visočkih brigada, šteta nije sanirana.

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.