Sretan rođendan Emini (Slijepčević) Kokoruš

Emina (Slijepčević) Kokoruš, rođena je 08.05.1990.godine u Sarajevu. Osnovnu školu „Kulin Ban“, i Gimnaziju „Visoko“, završila je u Visokom. Također je pohađala i osnovnu muzičku školu Avdo Smajlović, odsjek za klavir.

Uporedo sa obrazovanjem, bavila se i manekenstvom, te je nosila mnogobrojne revije poznatih bh. dizajnera. 2009. godine, upisuje Filozofski fakultet, Odsjek za Psihologiju. Za vrijeme studiranja aktivnije se počinje baviti modelingom. Učestvovala je na izboru za Miss Earth BiH 2012. godine, gdje se plasirala u top 3 djevojke. Nakon takmičenja, postala je PR istoimenog izbora. Glumila je u spotovima: Crvena jabuka „Imam neke fore“, Gordan Dizdarević „Miris“, Eldin Huseinbegović „Oko moje“. Njen lik se također pojavljuje i u velikom broju tv reklama, a također je i zaštitno lice firme Balans Sarajevo. 2012.godine je diplomirala na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje Bachelor Psihologije. Aktivno je član Vazduhoplovnog Saveza BiH.
Od 2013. godine zaposlena je kao novinar-voditelj na sarajevskoj Tv Alfa, gdje trenutno vodi četiri emisije. Također je novinar u Balans online časopisu.
U novembru 2014. udala se za svog izabranika (Mario Kokoruš) sa kojim je bila sedam godina u vezi.

www.magazinplus.eu