Sretan rođendan Dževadu Fejziću

Dževad Fejzić je rođen 10.12.1980. u Visokom.

Završio studij Politologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, gdje je stekao zvanje diplomiranog Politologa. Vremenski period studija: oktobar 2003 – oktobar 2007.godine. Nakon završenog dodiplomskog studija upisuje se na postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu koji u saradnji sa Fakultetotom političkih nauka realizuje magistarski studij „Menadžemnt u razvoju lokalne samouprave“ gdje stiče zvanje magistra Ekonomskih nauka. Vremenski period studija: januar 2009. godine – februar 2012. godine. Magistrirao na Fakuktetu informacionih tehnologija. Uspješno je završio IT Akademy, Politočku akademiju, te zdravstveni menadžment I stepen. Samostalni je koordinator za kvalitet u zdravstvu.

Profesionalno radno iskustvo počinje sticati kao novinar radija Islamske zajednice u BiH. Period: januar 2008. mart 2012. godine. Od marta 2012. godine u profesionalnom angažmanu radi kao sekretar Općinskog odbora SDA Visoko,.u JU Dom zdravlja Visoko obavljao poslove kontrole kvaliteta u zdravstvu. U periodu od 2017. do 2020.godine radio kao menadžer za sarajevsku regiju u Krajinalijeku doo Banjaluka, a od 2020 zaposlen u Vladi ZDK kao šef Ureda premijer. Predsjednik je Tima za prevenciju i borbu protiv korupcije Vlade ZDK.

Pored profesionalnog radnog iskustva učestvuje u brojnim projektima kao što su „Stub srama“ – projekat koji ima za cilj skrenuti svjetsku pažnju na događaje iz jula 1995.godine u
Srebrenici, zatim „Priče iz tranzicije – razumjevanje tranzicijske pravde“ kao i niz drugih projekata. Član je Centra za političku ljepotu iz Njemačke, Centra za postkonfliktne studije, Društva za ugrožene narode BiH.

Političko iskustvo:
– član Asocijacije mladih SDA Visoko od 2002.godine do danas,
– svršenik Političke akademije, II generacija,
Vijećnik u općinskom vijeću Visoko (2012 do 2016.).

www.magazinplus.eu