Sretan rođendan Aidi Salkić

Aida Salkić je ekspertkinja za strateške komunnikacije ASA Prevent Group u BiH

MENADŽERICA KORPORATIVNIH KOMUNIKACIJA, ASA PREVENT GROUP

Diplomirala Mass Komunikacije na Internacionalnom Univerzitetu Malezija u Kuala Lumpuru. Specijalista za korporativne komunikacije sa preko 10 godina iskustva u upravljanju odnosima s javnošću.

Članica je organizacionog tima za Summit100 Poslovne lidere JIE i član odbora Udruženja za odnose s javnošću u BiH. Dobitnica nagrade Pro.PR

Posjeduje bogato iskustvo u odnosima sa javnošću i korportivne društvene odgovornosti, a najviše se fokusira na praktičnu primjenu CSR prakse. Stručnjakinja je za upravljanje događajima, kriznu komunikaciju, odnose sa medijima i upravljanje lokalnim zajednicama. Organizovala je nekoliko događaja kao što je “Samit100” koji okuplja lidere jugoistočne Evrope. Njena vizija razvoja je u jačanju PR profesije, što je moguće samo kroz udruživanje profesionalaca i zajedničko djelovanje. Smatra da je neophodna tranfrormacija prilagođena modernom dobu, generaciji Z koja postavlja potpuno nove standarde, dok PR mora ostati proces strateške komunikacije kako bi se izgradili uzajamni odnosi između organizacije i javnosti.

Izori: visoko.ba, bizimpact.rs