Sretan rođendan Nevenu Krajišniku

Neven Krajišnik rođen je 13. marta 1979. godine u Sarajevu. Živi i radi u Visokom. Novinarsku karijeru započeo je na tadašnjem lokalnom Radiju I-EM, gdje je radio od 1997. do 2000. godine i gdje je imao funkciju voditelja i urednika zabavnog programa.

Nakon toga prelazi na Radio Q, gdje se zadržava narednih devet godina i gdje pored voditeljske uloge uređuje i omladinski dio programa. Također, autor je emisija “Alley-oop” i tada veoma slušanog noćnog programa “Bijeg od sna”, kojeg je realizovao zajedno sa Muhamedom Buzom.
Uspješno je završio nekoliko kurseva koji su ogranizovani u Media centru u Sarajevo, prvenstveno na temu “One man show”.
U maju 2009. godine radio mijenja sa televizijom, te prelazi na CATV “Vi-Net” i kao novinar radi na internom kanalu, koji se kasnije registruje kao Televizija “Vi-Net”, na kojoj i dalje aktivno radi. U jednom periodu, vršio je i dužnost direktora CATV “Vi-Net”.
Također, od 2006. godine je dopisnik iz Visokog za kantonalne novine “Naša riječ”, a od 2007. do 2009. godine bio je i dopisnik u jutarnjem programu NTV “Hayat”. Od osnivanja portala visoko.co.ba 1998. godine radi kao jedan od novinara-saradnika, a za nekoliko sportskih portala već dugi niz godina analizira košarkaške mečeve NBA i evropskih liga. Tokom 2005. godine bio je član redakcije sportskog časopisa “Kladioničar”. Treba naglasiti da je bio i radio komentator za Q radio sa utakmica FK “Bosna” Visoko u periodu od 2002. do 2005. godine, a interesantno je da 1998. i 1999. godine bio član muzičke grupe “Naziv”, sa kojom je imao dva koncerta u Visokom.
Trenutno obnaša i dužnost člana Opštinske izborne komisije u Visokom, kao i člana Upravnog odbora Košarkaškog kluba “Visoko” iz Visokog.

www.magazinplus.eu