Sretan rođendan Meldini Ugarak

Meldina Ugarak je rođena 10.03.1982. godine u Sarajevu. Aktivno se bavi sportom, te je postigla mnogobrojne rezultate na evropskim i svjetskim takmičenjima u oblasti taekwondo-a.Proglašavana je najuspješnijom juniorkom BiH 1997. godine, te najboljom seniorkom BiH za 2000. godine. Bila je najuspjesnija sportiskinja grada Visoko pet puta za redom. Pored toga izabrana je i za najbolju sportašicu Malezije za 2005. godinu, te je postala balkanska prvakinja u ovoj oblasti, što predstavlja historijski uspjeh za BiH.
Osnovnu i srednju školu završila je u Visokom, gdje je živjela do svoje 19 godine, a nakon srednje škole udaje se za dugogodišnju ljubav svog života Nihada Ugarka i neposredno nakon toga putuje u Maleziju, u Kuala Lumpur, na daljnje studiranje. Fakultet je završila na Internacionalnom Islamskom Univerzitetu u Maleziji, te je stekla zvanja diplomiranog komunikologa, a neposredno nakon toga stekla zvanje i magistra Menadžmenta. Vratila se u BiH nakon završenih diplomskih i postdiplomskih studija.

Trenutno obnaša funkciju Generalnog sekretara “Taekwondo Saveza BiH”, gdje nastoji dati svoj maksimum. Pored aktivnog bavljenja sportom, koordinatorica je i mnogobrojnih projekata nevladinih organizacija, kao i nosilac volonterskih aktivnosti, kako za socijalne slučajeve tako i druge ugrožene i potrebne građane.
2010. godine je dobila glasove naroda za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i na prošlim Općim izborima 2012. dobila je drugi mandat od svojih sugrađana. U svom gradu, a i šire postala je prepoznatljiva po mnogobrojim inicijativama koji su u raznim društvenim segmentima unaprijedili život ljudi u Visokom, a i šire. Ovakvim i sličnim idejama planira nastaviti i u budućnosti.
Udata je i majka dvoje djece. Kao uspješna žena, majka i vrhunska sportašica želi pokazati i poručiti svima da se uzornim radom i trudom može postići uspjeh na svim poljima, te naglašava da je bitno vjerovati, a uz Božiju pomoć ništa nije nemoguće.

Želimo Meldini Ugarak sretan rođendan i puno sreće u budućem životu.

www.magazinplus.eu