Spuštena je zavjesa na manifestaciju „Visočke zimske radosti“

Nastupom ŠOMO „Avdo Smajlović“ spuštena je zavjesa na manifestaciju „Visočke zimske radosti“, koja je bila pokrenuta na inicijativu Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić.

Veliki broj posjetitelja danas je ispunio hol KSC „Mladost“, a prisutnima se obratila gđa. Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu u Općini Visoko i zahvalila na podršci tokom održavanja manifestacije, koja je bila regionalnog karaktera i drugi put je održana u našem gradu.

Učenica MSŠ „Hazim Šabanović“ Ajla Frljak interpretirala je nekoliko muzičkih hitova, a nakon toga je uslijedilo predstavljanje učenika ŠOMO „Avdo Smajlović“, koji su priredili veoma zanimljiv koncert i na dostojanstven način zatvorili kulturno-zabavni program manifestacije.

Slika 1

Slika 2

Podsjetimo, manifestacija „Visočke zimske radosti“ svečano je otvorena 10. decembra prošle godine revijalnom utakmicom HK „Medvjedi“ iz Sarajeva i nastupom bosanskohercegovačke klizačice Zare Husedžinović, a tokom 40 dana trajanja posjetitelji su mogli uživati u sadržajima za sve uzraste.

Osim velikog klizališta, koje je svakodnevno bilo ispunjeno djevojčicama i dječacima sa područja općine Visoko i susjednih općina, na centralnoj bini i u holu KSC „Mladost“, upriličen je sadržajan kulturno-zabavni program, u okviru kojeg se predstavilo devet škola sa područja visočke općine sa zanimljivim muzičko-koreografskim nastupima.

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Najmlađi su posebno uživali u nastupu megapopularnog Kiketa Budaliketa, koji je 30. decembra u okviru obilježavanja Dječije nove godine, na svoj prepoznatljiv način razveselio malu raju i priredio atmosferu za pamćenje, a nakon toga je uslijedio i vatromet koji je upotpunio praznično ozračje.

Slika 7

Slika 8

Generalni pokrovitelj manifestacije „Visočke zimske radosti“ bila je Općina Visoko u saradnji sa privrednicima naše općine, a klizalište ispred KSC „Mladost“ će biti otvoreno još danas (subota, 20. januar) i sutra (nedjelja, 21. januar) od 11 do 23 sata.

Hvala Vam što ste svojim prisustvom i učešćem uveličali manifestaciju „Visočke zimske radosti“, uz obećanje da će naredna manifestacija biti još zanimljivija!

Slika 9

Press Općine Visoko