Za pripremu ovog jela potrebno vam je vrlo malo vremena, gotovo nikakvog truda, a kuća će zamirisati na domaću kuhinju u ovom hladnom, nedjeljnom jutru.
Prženice iz rerne obradovat će sve vaše ukućane.
Sastojci
5 šnita starog hljeba
150 grama bijelog sira po želji
2 jajeta
10 kašika mlijeka
3 kašike ulja
Priprema
Isjecite hljeb na kocke, i rasporedite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Preko hljeba izmrvite sir i sve zalite umućenim jajima u koja ste dodali mlijeko. Odozgo prelijte sa 3 kašike ulja. Po želji možete staviti i susam. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15-20 minuta (dok ne porumeni).
Možete i cijele parčiće hljeba umakati u jaja sa mlijekom, poredati ih na papir za pečenje, preko izmrviti sir i preliti ostatkom umućenih jaja i mlijeka.
Dodatni korisni savjet – sastojak koji možete dodajati pored soli jeste kim.
Kim će dati poseban ukus prženicama, ali on ima i odlična zdravstvena svojstva.
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.